Årsuppdatering från Hand in Hand

Vi är nu inne på det andra året som samarbetspartner med den ideella föreningen Hand in Hand och vi är så glada över framgångarna som har uppnåtts hittills!

 

 

getpreview.ashx.png

 

 

Swedish Consulting Group finansierar ett projekt i en by utanför Nairobi, Kenya, tillsammans med våra vänner i  ProceedProgressLEADXBUSValiLEADProspear IT och Sprinta. Projektet utbildar främst kvinnor att bli starka entreprenörer och småföretagare. Vi är otroligt stolta över att vara en del av det här projektet som hjälper människor att ta sig ur fattigdom genom att hjälpa sig själva och på sikt bli självförsörjande. Med glädje tas det emot rapporter, uppdateringar, mål och vad som skall hända härnäst från teamet som leder projektet på plats i byn Nembu.

På ett år har Hand in Hand undervisat 146 medlemmar från samhället i affärsutveckling, mobiliserat 8 självhjälpsgrupper, 45 medlemmar har startat eller utökat sina småföretag och 52 jobbtillfällen har skapats i samhället. En fantastisk start, men det ska bli mycket mer! Målen över de kommande två åren är bland annat att utbilda 450 medlemmar i affärsutveckling, mobilisera 23 självhjälpsgrupper, få 300 medlemmar att starta eller utöka sina befintliga verksamheter och skapa hela 400 jobbtillfällen.

Ett år kan göra stor skillnad för människors liv och detta är verkligen ett kvitto på projektets framgång! Som samarbetspartner med Hand in Hand är Proceed en del av den positiva förändringen som sker och vi kan verkligen rekommendera alla, stora som små att engagera sig i deras projekt och på så sätt vara en del i att göra världen lite bättre.

En röst från byn

Tvåbarnsmamman Eva Wanjiku arbetade tidigare med att plocka teblad och hon blev nyligen involverad i Hand in Hand. Hennes coach har lärt henne hur hon ska starta upp och sköta ett mindre företag där hon nu säljer grönsaker. Eva har lärt sig om bra kundservice och hur hon bäst kan spara pengar för att expandera sin grönsaksverksamhet.


-Jag har mer än dubblat min inkomst varje månad och det har gjort mitt liv mycket enklare. Nu kan jag ge mina barn mat, nya kläder och betala deras skolavgift. I framtiden har jag planer på att öppna en kiosk och sälja ett brett sortiment av grönsaker med hjälp av mina sparpengar, säger Eva.


EvaHiH1-300x300.png

 

 

 

 

 

Vi väntar med spänning på nästa uppdatering från byn, stay tuned!


 

 

 

 

 

Visit handinhand for more information and learn about how your company can become a partner.

Senaste uppdragen

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor