Hand in Hand i samarbete med SwCG – ”What gets measured gets done”

En gammal kliché kanske men visst stämmer det? Genom att mäta något och få ut information som behövs kommer man kunna utvecklas och uppnå sina mål. Detta stämmer för de största företagen men naturligtvis även för de minsta. Det är viktigt att känna sin marknad, ha koll på sina konkurrenter och viktigast av allt: att veta sitt värde. Till detta spelar utbildning en stor roll och Swedish Consulting Group är stolta över att tillsammans med Partnerbolagen ProgressLEAD, XBUS, Proceed, ValiLEAD, ProspearIT och Sprinta vara med och finansiera detta i byn Nembu, Kenya. 

Ungefär hälften av människorna i Nembu lämnade skolan redan när de var 15 år gamla, vissa var till och med yngre än så. Med finansiering från Swedish Consulting Group får de nu chansen att ta igen en del av de kunskaper de har gått miste om och på så sätt börja bryta sig ut från fattigdomen. I nuläget har en tredjedel av medlemmarna i projektet gått en kurs i företagsutveckling och de har bland annat fått lära sig hur de ska nyttja sina kunskaper till att generera en inkomst, hur de särskiljer sig från sina konkurrenter och hur de sätter rätt priser på sina varor och tjänster. Vidare i utbildningen får medlemmarna kunskaper inom finanshantering och bokföring. De får med sig viktiga verktyg som hur man hanterar inkomster och utgifter, något som förhoppningsvis ska få deras verksamheter att gå med vinst. 

 

Med finansiering av Swedish Consulting Group och Hand in Hand kan medlemmarna i byn fortsätta sin utbildning och därmed gå en ljusare framtid som starka entreprenörer och småföretagare till mötes. 

En röst från byn

Innan utbildningen från Hand in Hand sålde 58-årige Rosemary Wanjiru secondhandkläder på marknaden. Verksamheten gick dessvärre trögt och hennes inkomst var skral. 


- Hand in Hand har lärt mig baskunskaper inom företagande och finanshantering som krävs för att kunna göra affärer och betala tillbaka lån. Det har haft en positiv inverkan på mitt företag och nu har jag råd att köpa bättre mat och få en högre levnadsstandard, säger Rosemary. 

En bidragande faktor till Rosemarys ökade inkomst är att hon nu även kan titulera sig som bananodlare. Hon planerar att köpa ett fruktstånd på den lokala marknaden och sälja sina bananer där. Eftersom hon har fått verktygen som krävs för att sköta ett företag av Hand in Hand, klarar Rosemary nu av både sin klädverksamhet och sin bananodling. 

Fortsättning från byn och dess framgångar följer! 

Besök handinhand för mer information och se hur ditt företag kan bli en samarbetspartner.

Senaste uppdragen

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor